16:21, 25.09.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

"Nema potrebe za racijama, svi će dobrovoljno odgovarati pravdi"Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, rekao je da pravosuđe, lokalno i međunarodno, nema razloga da sprovodi operacije i pretrese, jer će, prema njegovim rečima, svi dobrovoljno odgovarati pravdi.

haradinaj-nema-potrebe-za-racijama-svi-ce-dobrovoljno-odgovarati-pravdi

Foto: VOA

Haradinaj je nakon hapšenja predsednika Organizacije ratnih veterana Oslobodilačke vojske Kosova Hisnija Gucatija, rekao da je Kosovo uvek delovalo u skladu sa zakonom.

"Ponavljam svoj stav da je objavljivanje spisa iz Specijalnog suda bilo pogrešno i da će najviše štetiti našoj državi, uključujući i same optužene. Pokušaj stvaranja slike da je Kosovo mobilisano da ometa pravdu je pogrešno. Nismo bili niti smo na suprotnoj strani pravde. Apelujem na pravosuđe, lokalno i međunarodno, da poštuje prava svih. Nijedan optuženi neće pobeći pravdi. Smatram da nema razloga za operacije i racije, jer će svi dobrovoljno odgovoriti pravdi", navodi se u objavi Haradinaja na društvenoj mreži Facebook.

Pripadnici specijalne jedinice EULEX-a uhapsili su danas Hisnija Gucatija i odlukom Specijalnog suda očekuje se da će biti poslat u Hag.

Podsetimo, juče je hapšen Salih Mustafa, koji je optužen za ratne zločine tokom sukoba na Kosovu i čija je optužnica potvrđena.

Të nderuar qytetarë, E ritheksoj qëndrimin tim, se publikimi i dosjeve të Gjykatës Speciale ka qenë i gabuar dhe se do e...

Posted by Ramush Haradinaj on Friday, September 25, 2020

Tagovi: PravosuđeSpecijalni sudOVKRamuš Haradinaj

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije