13:34, 17.04.2019Izvor: Gazeta Express, KoSSev

Haradinaj: Pocrveneće oni koji su postali deo Vučićeve agende za podeluKosovski premijer Ramuš Haradinaj je iz svog rodnog mesta napao opoziciju i predsednika Tačija. Prve zato što ga optužuju da je dao teritoriju Crnoj Gori, a predsednika da promoviše ideju promene granica, što je prema mišljenju premijera – podela Kosova.

haradinaj-pocrvenece-oni-koji-su-postali-deo-vuciceve-agende-za-podelu

Foto: Gazeta Express

U Glođanu je Haradinaj održao oštriji govor nego na drugim komemoracijama, na kojima je učestvovao u poslednje vreme.

On je komentarisao navode opozicije koja kaže da je poklonio zemlju Crnoj Gori, prihvatajući sporazum o demarkaciji granica, piše Gazeta Express.

„Vlasti dolaze i odlaze. Ja sam proveo 12-13 godina, ne u opoziciji, ne pored porodice, već sam proveo nekoliko godina i u zatvoru. Nikad nisam oslabio i nikada nisam činio greške u interesu domovine, niti ja niti moja porodica“, rekao je Haradinaj.

On je dalje rekao da će doći dan kada će pocrveneti oni koji nepravedno postupaju u vreme kada se zemlja suočava sa Vučićevim agendama da podeli Kosovo.

„Oni koji se brukaju, to sebi čine, ali doći će dan kada će puno njih da pocrveni za ono što čine a što je nepravedno. U vreme kada se suočavamo sa Srbijom, sa Vučićevim agendama, sa njegovim planovima da podeli Kosovo, sa planovima drugih međunarodnih predstavnika da nam spuste glavu, udarci koji dolaze ispod pojasa naših braća i sestara nisu u redu“, izjasnio se Haradinaj.

Premijer je na kraju uputio poruku i predsedniku koji lobira o ideji promena granica kako bi se postigao sporazum sa Srbijom.

„Nećemo dozvoliti da se podeli Kosovo, niti da se dotaknu granice Kosova, niti zemlja niti teritorija Kosova. Ko ide tim putem greši, bilo naš brat, bilo drugi“, rekao je Haradinaj.

 


Tagovi: Ramuš Haradinaj Podela

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije