10:27, 02.02.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Haradinaj smenio ministra RikalaKosovski premijer Ramuš Haradinaj, razrešio je dužnosti ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenada Rikala.

haradinaj-smenio-ministra-rikala

Foto: Beta

Haradinaj je o toj odluci obavestio javnost putem objave na društvenoj mreži Facebook.

„Danas sam doneo odluku o razrešenju ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenada Rikala. Saradnja između nas dvoje bila je veoma dobra, dok je gospodin Rikalo bio aktivan kao ministar u kosovskoj Vladi.

Rikalo je bio ministar koji se poštovao u Vladi Republike Kosovo. Saradnja sa predstavnicima srpske zajednice i ostalih zajednica na Kosovu biće I dalje veoma bitna za sve nas”, naveo je Haradinaj u svom postu na fejsbuku.

Srpska lista: Vlada Kosova nema legitimitet

„Gospodin Rikalo je razrešen danas, jer Srpska lista i njeni članovi ne pristaju na politiku gaženja prava Srba i njihovih interesa. Zato smo u ostavci od marta 2018. godine i nikada i ni po koju cenu nećemo pristati da budemo nečiji folklor i dekoracija.

Vlada u Prištini nema legitimitet bez učešća legitimnih predstavnika srpskog naroda. Srpska lista svoju snagu crpi iz podrške srpskog naroda, te nas Priština neće slomiti, a današnja odluka čini nas još jačim i odlučnijim da se borimo za svoj narod,“ saopšteno je iz Srpske liste.


Tagovi: Vlada KosovaRamuš Haradinaj Nenad Rikalo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije