15:35, 05.11.2020Izvor: RTS

Haradinajeva stranka traži prekid dijaloga sa BeogradomAlijansa za budućnost Kosova je zatražila vanredni sastanak vlade nakon što je Specijalni sud podigao optužnice protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija. Zahteva od vlade i da prekine dijalog sa Beogradom.

haradinajeva-stranka-trazi-prekid-dijaloga-sa-beogradom

RTK2

Među zahtevima stranke Ramuša Haradinaja, koja sa Demokratskim savezom Kosova upravlja vladom, je i hitan sastanak Saveta za bezbednost o opštoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

Alijansa za budućnost Kosova zahteva i vanredno zasedanje skupštine u znak podrške vrednostima bivše OVK, te sastanak čitavog političkog spektra radi pronalaženja nacionalnog jedinstva.

Ističu da su institucije suočene sa političkim i ustavnim izazovima.

"Alijansa za budućnost Kosova sa zabrinutošću prati razvoj događaja nakon optužnica Specijalizovanih veća za bivše borce Oslobodilačke vojske Kosova", navodi stranka Ramuša Haradinaja.

Hašim Tači je ranije danas saopštio da je Sud za zločine OVK u Hagu potvrdio optužnicu protiv njega i da podnosi ostavku na mesto kosovskog predsednika. Tači se predao istražiteljima Euleksa.


Tagovi: Hašim TačiDijalogVlada KosovaRamuš Haradinaj

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije