21:03, 04.08.2020Izvor: RTS

Hiseni: Grenel ostaje snažno uključen u dijalogKoordinator kosovske vlade za dijalog sa Beogradom Skender Hiseni razgovarao je sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Ričardom Grenelom, koji mu je preneo da "ostaje snažno posvećen dijalogu".

hiseni-grenel-ostaje-snazno-ukljucen-u-dijalog

Foto: Telegrafi

"Fokusirali smo razgovor na specifične aspekte dešavanja na Kosovu i u regionu. Ambasador Grenel ostaje snažno posvećen dijalogu Kosova i Srbije koji bi trebalo da se okonča obostranim priznanjem", preneo je Hiseni na društvenim mrežama nakon telefonskog razgovora.

"Normalizacija odnosa kroz ekonomski razvoj i podrška investicionim projektima i dalje je u fokusu dnevnog reda i posvećenosti ambasadora Grenela", naveo je Hiseni, objasnivši da Grenel ovih dana boravi u Kaliforniji.

Hiseni je u Vašingtonu kako bi sa tamošnjim zvaničnicima koordinirao dijalog sa Beogradom, pozivajući ih na veću angažovanost i prisustvo u briselskom dijalogu.

Ričard Grenel bio je inicijator sastanka zakazanog za 27. jun u Vašingtonu, gde je trebalo da se sastanu predstavnici Beograda i Prištine. Skup je otkazan pošto je tri dana uoči njega, Specijalno tužilaštvo objavilo da je napisalo optužnicu za ratne zločine protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija, jednog od učesnika dijaloga.


Tagovi: DijalogRičard GrenelSkender Hiseni

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije