18:37, 31.07.2020Izvor: Radio Slobodna Evropa, RTS

Hiseni putuje u Vašington da koordinira dijalog sa BeogradomKoordinator kosovske vlade u dijalogu sa Beogradom Skender Hiseni najavio je da sutra putuje u Vašington, gde će se sastati sa visokim zvaničnicima američkog Stejt departmenta i Bele kuće kako bi "koordinirao" proces dijaloga.

hiseni-putuje-u-vasington-da-koordinira-dijalog-sa-beogradom

Foto: Telegrafi

"SAD su u potpunosti uključene u ovaj proces i biće aktivno uključene, a to će postati sve očitije", rekao je Hiseni u intervjuu za Radio Slobodna Evropa.

Pojasnio je da će tokom naredna dva-tri dana imati sastanke na visokom nivou.

"Uvek sa jednom svrhom i nakon dogovora sa američkim Državnim sekretarijatom, da koordiniram, da se dogovorim, da delim procene procesa i koordinišemo dalje interakcije i akcije oko dijaloga. Naglašavam, to radim u cilju smirivanja i otklanjanja svake zabrinutosti koja bi mogla biti prisutna svuda, da u ovom dijalogu nedostaje američka komponenta - ne nedostaje. Moćna je, aktivna i nezamenjiva", naveo je Hiseni.

Upitan da li tu ulogu vidi konkretnije i u kom smislu?, odgovorio je potvrdno i da će o tome govoriti u dogledno vreme. 

Prištinski mediji navode da se očekuje da će sledećeg meseca i kosovski premijer Avdulah Hoti otputovati u SAD, gde će se sastati sa Metjuom Palmerom i Majkom Pompeom.


Tagovi: SADDijalogSkender Hiseni

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije