19:20, 29.05.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

HO “Kosovsko Pomoravlje”: Opremanje predškolskog odeljenja u VitiniU Vitini je, nakon ublažavanja mera zaštite od pandemije korona virusa, pokrenuta akcija opremanja prostorija predškolskog odeljenja škole „Mladen Marković“.

ho-kosovsko-pomoravlje-opremanje-predskolskog-odeljenja-u-vitini

HO “Kosovsko Pomoravlje”

Predškolsko odeljenje će biti smešteno u objektu stare ambulante u dvorištu hrama Svete Petke u Vitini, jer u okviru školskih prostorija trenutno nema mesta za smeštaj budućih predškolaca.

Predviđeno je da renoviranje cele zgrade bude završeno pre početka nove školske godine, kako bi od septembra deca neometano mogla da prate predškolski program.

Radovi se izvode pod blagoslovom Eparhije raško-prizrenske, a novčana sredstva obezbedili su donatori iz dijaspore Goran Mekić, Sandra Janićijević i Violeta Zafirovski, saopšteno je iz humanitarne organizacije “Kosovsko Pomoravlje”.

“Za đake koji je pohađaju vreme provedeno u školi najčešće je i jedina prilika za igru i druženje sa vršnjacima. U ovoj opštini na jugu Kosova i Metohije, danas živi oko 20 srpskih porodica, a crkva u Vitini je, nakon rata 1999. godine, postala jedino mesto njihovog okupljanja”, navode iz HO “Kosovsko Pomoravlje”, uz podsećanje da je osnovna škola „Mladen Marković“ u Vitini jedna od najstarijih obrazovnih institucija u Kosovskom Pomoravlju.

Pomoć za Srbe u Vitini i podrška srpskim institucijama u ovoj opštini je neophodna da bismo deci iz ovog mesta omogućili srećnije detinjstvo i bolje obrazovanje, a njihove roditelje ohrabrili u nameri da sa svojim porodicama ostanu da žive na Kosovu i Metohiji, ističu iz HO “Kosovsko Pomoravlje”.Tagovi: ObrazovanjeŠkolaVitina

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije