Rada Trajković savetnica ministra Nenada Rašića

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova, Rada Trajković, biće imenovana za savetnicu ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića.
Image

Ovu informaciju za Medija centar potvrdio je i sam Rašić.

“Tačno je, biće imenovana zato što poseduje bogato iskustvo i znanje i sigurno da može mnogo šta da se nauči od nje i da će dati ogroman doprinos radu ministarstva. Pored toga, ona bila jedan od kandidata na listi i samim tim preuzela je odgovornost imajući i hrabrosti da bude deo liste (GI Sloboda, pravda, opstanak )”, rekao je Rašić za Medija centar.

 “Jutros su uzeli moje podatke i jutros sam imenovana”, kazala je Trajkovićeva za Kim.

Na pitanje kako će savetovati Rašića, Rada Trajković je rekla da je „prioritet da se Srbi sa Kosova i Metohije gledaju kao celina“.

“Mislim da je suviše veliki akcenat dat na sever Kosova i nekako su Srbi po enklavama zapostavljeni. To je jedno, a drugo, ohrabrićemo glas Srba koji je autentičan, koji je potisnut jednom mentalnom okupacijom koja je došla od Srpske liste i kriminogenih elemenata unutar te liste, mislim pre svega na njihovog potpredsednika“, rekla je Trajkovićeva za Kim.

Trajkovićeva ističe da “dolazi vreme kada će Srbi početi ponovo da se slobodno izražavaju“.

“Biće slobodno negodovanje, slobodno neslaganje i slobodno iznošenja svojih stavova. Sloboda nam je sada ukinuta od institucija koje sada deluju“, rekla je Trajkovićeva ističući da je „ta sloboda ograničena od Srpske liste i predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Reagujući na najavu Srpske liste da će uputiti žalbu Ustavnom sudu zbog, kako su naveli, protivzakonitog imenovanja Rašića, Trajkovićeva tvrdi da je to imenovanje legalno i legitimno.

„Naš politički entitet je ušao u parlament, bez obzira što je preko nas ušao i napustio, odnosno priklonio se Srpskoj listi. Znači, naš politički entitet je deo parlamenta“, rekla je Trajkovićeva.

Rada Trajković je na poslednjim parlamentarnim izborima na Kosovu bila na listi Građanske inicijative Sloboda, pravda i opstanak. Međutim, tada ova Građanska inicijativa nije osvojila dovoljan broj glasova za ulazak u kosovski  parlament.

Ipak, nakon što su poslanici Srpske liste početkom novembra podneli ostavke, u kosovsku skupštinu “ušao” je Cvetko Veljković, koji je bio kandidat GI Sloboda, pravda, opstanak. Međutim, dva dana nakon što je položio zakletvu, Veljković je napustio ovu građansku inicijativu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.