12:31, 18.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Hoti: Potrebna maksimalna pažnja kako bi se izbegao karantinKosovski premijer Avdulah Hoti upozorio je da je potrebna maksimalna pažnja i solidarnost svih kako bi se prevazišao drugi talas koronavirusa, kojim su već pogođene zemlje Evropske unije i regiona.

hoti-potrebna-maksimalna-paznja-kako-bi-se-izbegao-karantin

FB

Hoti je u objavi na Fejsbuku naveo da je broj zaraženih na Kosovu u poslednja 24 sata bio dvostruko veći od broja oporavljenih.

"Naše institucije preduzimaju sve potrebne radnje, ali potrebna nam je maksimalna pažnja i puna solidarnost kako bismo izbegli potpuno zatvaranje“, istakao je Hoti.

On je naveo i da postoje planovi za aktiviranje dodatnih kreveta u Prištini i reginalnim bolnicama i za preraspodelu medicinskog osoblja po potrebi.

“Povećani su kapaciteti za testiranje, koje će uskoro biti decentralizovano po regionima”, dodao je Hoti.

Takođe, ukazao je, povećana je kontrola u školama, a lista lista rizičnih zemalja se revidira na osnovu relevantnih protokola, kako bi se iz istih zaustavila putovanja.

Inspektori nadgledaju sprovođenje mera, podsetio je Hoti, uz upozorenje da se javna okupljanja moraju izbegavati.

"Moramo pokazati maksimalnu brigu na poslu, u školi, u poslu, na ulici i bilo kojim aktivnostima koje uključuju okupljanje ljudi. Moramo  imati razumevanja i izbegavati sva javna okupljanja bilo koje prirode, kao što je preporučeno od strane Ministarstva zdravlja i Nacionalnog instituta za javno zdravlje“, naveo je Hoti.
 


Tagovi: Korona virusAvdulah HotiKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije