19:12, 16.10.2020Izvor: KoSSev, Beta, N1

Hoti smenio direktore policije, carine i poreske administracijeKosovski premijer Avdulah Hoti, smenio je dosadašnjeg generalnog direktora Kosovske policije Rašita Ćaljaja (Rashit Qalaj), saopšteno je iz vlade.

hoti-smenio-direktora-kosovske-policije

klankosova.tv

„U skladu sa zakonskim nadležnostima i na osnovu izveštaja o radu direktora Kosovske policije, danas je premijer Republike Kosovo, Avdulah Hoti, otpustio g. Rašita Ćaljaja sa mesta generalnog direktora Kosovske policije“, navodi se u saopštenju.

Hoti je umesto Ćaljaja, kao vršioca dužnosti direktora Kosovske policije imenovao Samedina Mehmetia.

Prema pisanjima prištinskih medija, do smene je došlo zbog „lošeg učinka“, a na predlog kosovskog ministra unutrašnjih poslova, Agima Veljiua.

Rašit Ćaljaj imenovan je za generalnog direktora Kosovske policije avgusta 2018. godine, kada je na čelu kosovske vlade bio Ramuš Haradinaj.

Vlada Kosova je saopštila i da je premijer Hoti na osnovu zakonskih ovlaščenja, a na preporuku ministarke finansija i transfera doneo odluku o smeni v.d. direktora Carine Kosova i direktora Poreske administracije Kosova, Ibrahima Džaka i Iljira Murtezaina.

Hoti je imenovao Bajrama Redžu za vršioca dužnosti generalnog direktora Carine i Ekrema Hisenija za vršioca dužnosti generalnog direktora Poreske administracije, dodaje se u saopštenju.


Tagovi: Avdulah HotiKosovska policija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije