20:45 | 30.09.2021 Izvor: KoSSev

Hrvatska i Kosovo dogovorili primenu sporazuma u oblasti vojnih nabavkiKosovski i hrvatski ministri odbrane potpisaće uskoro u Prištini Memorandum o razumevanju, dogovorena je primena sporazuma u oblasti vojnih nabavki, a razgovara se i o budućoj vojno-tehničkoj saradnji.

hrvatska-i-kosovo-dogovorili-primenu-sporazuma-u-oblasti-vojnih-nabavki

Foto: Kosovsko ministarstvo odbrane

Ove navode izneo je juče kosovski ministar odbrane, Armend Mehaj, koji boravi u poseti Hrvatskoj povodom međunarodne izložbe proizvođača naoružanja i vojne opreme – ASDA 2021 koja se održava u Splitu, piše KoSSev

Mehaj se zajedno sa kosovskim ministrom unutrašnjih poslova, Dželjaljom Svećljom (Xhelal Sveçla), juče sastao sa hrvatskim ministrom odbrane, Mariom Banožićem.

„Na ovom sastanku se razgovaralo o opcijama za buduće tehničko-vojne saradnje između Republike Kosovo i Republike Hrvatske. Sagovornici su takođe ponovili značaj strateškog dijaloga između dve zemlje u kontekstu zajedničkog interesa za stabilnost jugoistočne Evrope“, navodi se u saopštenju kosovskog ministarstva odbrane.

Kako su naveli, Mehaj i Banožić dogovorili su se ujedno o primeni sporazuma u oblasti vojnih nabavki „Država sa državom“, kao i mogućnosti učešća u zajedničkim mirovnim misijama.

Najavili su ujedno da će dvojica ministara uskoro potpisati Memorandum o razumevanju u Prištini.

Mehaj je sa hrvatskim ministrom odbrane razgovarao i o novonastaloj situciji na severu Kosova, te bezbednosnoj i političkoj situaciji na celom Kosovu.

Ujedno mu se zahvalio zbog doprinosa hrvatskog kontingenta u sklopu misije KFOR-a, sa kojim je ujedno razgovarao.
Tagovi: KBSHrvatskaKosovo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije