13:27, 12.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Humanitarni bazar za Vuksana i Ivonu sutra u GračaniciHumanitarni bazar, sa ciljem da se prikupe sredstva za lečenje Vuksana Zdravkovića iz Štrpca i Ivone Ivanović iz Kuzmina, biće održan sutra u Gračanici.

humanitarni-bazar-za-vuksana-i-ivonu-sutra-u-gracanici

Foto: Facebook/PrtSc

Oko 40 žena širom Kosova i Metohije, nastavlja sa prikupljanjem pomoći onima kojima je potrebna, a među njima je i Vuksanova tetka Andrijana Ristić. Međutim, sutra će ih na štandovima biti 10 do 15, zbog propisanih mera zaštite od virusa korona, a na preporuku policije.

Ovu humanitarnu akciju podržaće i poznati reper Stefan Borzanović Gliša iz Štrpca, otkriva za Radio Kontakt Plus, Marina Grković, jedna od inicijatorki bazara u Kosovskoj Mitrovici, održanom krajem septembra.

“Sve će biti kao i u Mitrovici, jedino što će biti reper Gliša tu i što ćemo imati tombolu, svašta nešto će se izvlačiti, ali glavna nagrada će biti porodični vikend spa u Rajskoj banji”, najavljuje Marina.

Bazar je zakazan za sutra od 10 sati na platou ispred policijske stanice u Gračanici.

Dvogodišnji Vuksan Zdravković boluje od spinalne mišićne atrofije, tip 2. Lek "Zolgensma" je presudan za njegovo ozdravljenje, a prima se samo u Americi. Za njegovo lečenje je potrebno 2,4 miliona dolara.

Ivona Ivanović iz Kuzmina od 2014. godine nalazi se u hiperglikemijskoj komi i od tada brigu o njoj vode njeni roditelji. Za njeno uspešno lečenje, koje je moguće u Nemačkoj, potrebno je 60.000 evra.


Tagovi: GračanicaHumanitarna pomoc

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije