17:24, 28.09.2020Izvor: Radio Kontakt plus

Humanitarni bazar za Vuksana i Minju – dokaz da i jedan kamen može da pokrene lavinuIgračke, slane i slatke poslastice, zimnica, razne radinosti... samo su neki od proizvoda koji su izloženi na današnjem humanitarnom bazaru u Kosovskoj Mitrovici, sa ciljem da se prikupi što više novca za lečenje dvogodišnjeg Vuksana Zdravkovića iz Štrpca i jednogodišnje Minje Matić iz Kragujevca, koji boluju od spinalne mišićne atrofije.

humanitarni-bazar-za-vuksana-i-minju-dokaz-da-i-jedan-kamen-moze-da-pokrene-lavinu

Radio Kontakt Plus

Na ideju da se pomogne ovim mališanima došle su naše sugrađanke - Aleksandra Ćirković i Marina Grković, koje su na ovaj način postale deo velike humanitarne akcije, a koja se realizuje širom centralne Srbije.

Prema rečima Marine Grković, ovoj akciji se pridružilo preko 40 žena širom Kosova i Metohije, koje predstavljanjem svojih proizvoda žele da pomognu ozdravljenju ovih mališana.

“Manje-više, sve smo sada ovde. Tu su žene iz Mitrovice, Štrpca, Banja, Suvog Grla… sa svih strana su nam se žene priključile.”

Sa druge strane, odazvao se manji broj privrednika, ukazuje Marina.

“Nažalost, ne onoliko koliko smo očekivali, ali nema veze i ovako je sve ispalo super. Hvala onima koji su nam izašli u susret”, kaže Marina i dodaje da je srećna zbog odziva velikog broja Mitrovčana.

Građani Kosovske Mitrovice za ovu humanitarnu akciju imaju samo reči hvale.

“Divan gest. Kupili smo vaučere. Dovela sam klinca, nadam se da će odabrati nešto lepo za sebe”, kaže naša sugrađanka Marija Pavićević.

“Divan potez dve mlade žene koje su se pokrenule i koje su dokaz da i jedan kamen može da pokrene lavinu”, ističe Slađana Nekić, koja je došla da podrži ovaj humani gest.

Blagica Tomašević Jokić iz Suvog Grla, kaže da se rado odazvala ovoj akciji, a pridružili su joj se i meštani sela Banje kod Srbice.

“Mi se tamo svi znamo i međusobno družimo, tako da su svi oberučke prihvatili poziv. Mame su pravile pite, filije, čak su dečica učestvovala u pravljenju raznih slatkiša. Prodaja ide super, nešto je od proizvoda već krenulo da ponestaje.”

Miljana Mitrović iz Suvog Dola, donela je igračke za decu i razne rukotvorine. Priključila se ovoj akciji, jer pre svega voli humanost i decu.

“Žao mi je ove dece. Želela bih da se sakupi što više novca kako bi otišli na lečenje”, ističe ona i dodaje da prodaja ide fino, ujedno izražavajući očekivanje da će do kraja dana prodati sve što je izložila.

Ukoliko se prikupi određena svota, pored Vuksana i Minje, deo prihoda će biti izdvojen i za malu Dariju Antović iz Zvečana, koja boluje od cerebralne paralize. Za njeno lečenje je potrebno 3.000 evra.

Na bazaru se mogu videti i animatori koji zabavljaju najmlađe, zatim fotograf koji beleži ceo događaj, a za pravljenje dobre atmosfere, zadužen je di-džej.

Humanitarni bazar se održava na glavnom gradskom šetalištu u Kosovskoj Mitrovici i trajaće do 21h.

Marina i Aleksandra pozivaju sugrađane da se u što većem broju odazovu i pokažu humanost na delu.

Svi ljudi dobre volje mogu pomoći ovim mališanima uplatom novčanih sredstava i na ispod navedene račune:

Foto: FacebookTagovi: Humanitarna pomocMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije