14:37, 31.05.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

“Ima nas, neće nas tako lako oterati sa ovih prostora”



Grupa građana Kosovske Mitrovice odazvala se pozivu pojedinih sugrađana da danas sa svojom decom prošetaju šetalištem u centru grada i na taj način iskažu nezadovoljstvo položajem u kome se nalazi srpska zajednica na Kosovu.

ima-nas-nece-nas-tako-lako-oterati-sa-ovih-prostora

Radio Kontakt Plus

Učesnici šetnje ističu da nije u pitanju nikakav politički skup,već način iskazivanja nezadovoljstva sveukupnom situacijom kada je u pitanju položaj srpske zajednice.

Jedan od učesnika šetnje, Ivan Miletić, izjavio je da je suština bila da se izađe i prošeta, da svi vide da se neko protivi ovakvom stanju na severu Kosova. 

“Cela priča je išla ka tome da iskažemo nezadovoljstvo i mislim da su deca najbolji pokazatelj toga, da nas ima ovde, da ima mnogo ljudi, da se pokaže to nezadovoljstvo oko svega što se dešava ovde i da sve strane koje imaju uticaja na ovo vide da neće moći tako lako da nas oteraju sa ovih prostora”, rekao je Miletić. 

Smatra da niko ne bi trebalo da krije svoj stav i nada se da svako ima pravo na slobodno mišljenje.

“Ja sam građanin Kosova i Kosovske Mitrovice, vidim da neke stvari nisu kako treba i želeo bih da svi dole znaju na jugu da se mi protivimo bilo kakvom uključivanju u kosovski sistem”, kazao je Miletić.

Šetalištem u centru grada danas je prošetao manji broj roditelja sa svojom decom. Razlog u slabom odzivu, Miletić vidi u lošem vremenu, ili u tome da možda nisu shvatili cilj poziva, ili su mislili da je u nekom drugom smeru.

“To je jedna šetnja koja ne može da škodi nikome i koja nema veze sa politikom. Ovo je trebalo da bude jedan običan dan, da se okupe roditelji sa decom, na moj i poziv nekih sugrađana, da iskažemo neko globalno nezadovoljstvo onim što se dešava ovde kod nas, gde se priprema nešto, svi znamo, a svi se pravimo ludi, da pokažemo da imamo našu decu, koja nisu za to da nas neko na silu natera na nešto. Nadamo se da će narod neki drugi put, kada bude neki  lepši dan, da izađe i prošeta. Mi nećemo stati, deca su prioritet, i da svi vide da ne mogu da manipulišu nama, da nas ima, da je ovde veliki broj dece, i nas, roditelja, i svih građana. To je suština”, istakao je Miletić. 

Pokušao je, kaže, da animira ljude, da na ovaj način izraze svoj protest i nezadovoljstvo. 

“Mislio sam da je najbolja šetnja, da sa svojom decom pokažemo da nas ima i da se sa nekim stvarima ne slažemo”, podvukao je Miletić.



Tagovi: MitrovicaProtest

Povezane vesti




Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije