13:32 | 31.08.2020 Izvor: Radio Kontakt Plus

IT Bootcamp škola - besplatna onlajn nastava od oktobra za polaznike na KiMMotivisanim pojedincima na Kosovu i Metohiji, koji se nisu školovali za rad u IT industriji, pruža se mogućnost da tokom petnaest nedelja pohađanja intenzivne nastave, u IT Bootcamp neprofitnoj školi, ovladaju osnovnim znanjima iz odabranih IT oblasti. U toku je prijava kandidata za prvi ciklus na KiM, koji će početi u oktobru.

it-bootcamp-skola-besplatna-onlajn-nastava-od-oktobra-za-polaznike-na-kim

Foto: IT Bootcamp

Koordinator IT Bootcamp neprofitne škole u Nišu, Milena Đorđević, kaže za Kontakt Plus radio da je osnovni cilj IT Bootcamp neprofitne škole je da polaznici, steknu najkvalitetniju prekvalifikaciju, najpraktičnije i upotrebljivo znanje i tako pronađu radna mesta u IT sektoru, koji je najbrže rastući sektor, kako u svetu tako i kod nas. 

“Kursevi su namenjeni ljudima koji do sada nisu imali priliku da se školuju, odnosno da prođu kroz process formalnog obrazovanja kada je reč o programiranju. Svi motivisani i punoletni pojedinci, koji se prepoznaju u ovoj priči su pozvani da se prijave i iskoriste mogućnosti koje pruža IT škola”, istakla je Đorđevićeva.

Ona napominje da je proces prijave i selekcije kandidata vrlo zahtevan.

“Selekcija se obavlja u nekoliko ciklusa i biraju se kandidati koji pokažu spremnost da budu redovni na nastavi, istrajni, ulože veliki trud, i pokažu visoku motivisanost i spremnost da odgovore na velike zahteve IT industrije  u kojoj će imati mogućnost da sa stečenim znanjem u IT Bootcamp-u nađu radno mesto ili praksu”, kazala je ona. 

Kursevi traju 15 nedelja.Prvi deo se odnosi na to da se rade testovi, nakon toga polaznici prolaze kroz lične i tehničke intervjue, a na kraju se biraju kandidati koji se pokažu kao najbolji kroz process selekcije.

Na kraju kursa polaznici dobijaju sertifikat i znanje, a tokom prošle godine 46 odsto polaznika je našlo posao u struci.

Kandidati koji kroz proces selekcije budu najuspešniji među prijavljenima, biće polaznici kursa Razvoj veb stranica (PHP + WP). IT Bootcamp će se prilagoditi novonastaloj situaciji i omogućiti onlajn predavanja. Prijavljivanje za školu traje do 20.09.2020. 

Prijavljivanje za Online besplatni kurs za teritoriju KiM vrši se preko stranice za prijavu 

IT Bootcamp je počeo sa radom 2018. u Beogradu, a zatim se u 2019. godini proširio i na grad Niš.

Škola je osnovana od strane uspešnih ljudi iz dijaspore, a realizuje se u strateškoj saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. 
Trenutno onlajn nastavu  IT Bootcamp-a prati 48 polaznika osmog ciklusa u Beogradu i 41 polaznik četvrtog ciklusa u Nišu.

386 polaznika je do februara 2020. godine završilo kurseve u Beogradu i Nišu, od čega je do sada 168 polaznika našlo posao ili praksu u IT kompanijama u Srbiji.

Kursevi su besplatni za polaznike, ali se od izabranih polaznika očekuje istrajnost i motivacija.

Tagovi: ObrazovanjeŠkolaKosovo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije