09:34, 10.08.2018Izvor: N1, Radio Kontakt plus

Ivan Jovanović: Vučić nema previše aduta u pregovorimaŠef deska lista "Blic" Ivan Jovanović kaže da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema previše aduta u pregovorima s Prištinom i smatra da će rešenje kosovskog pitanja dosta da boli. Ocenjuje da je podela Kosova nešto na šta bi pristala srpska strana, ali dodaje da nije siguran da se do takvog rešenja može doći.

ivan-jovanovic-vucic-nema-previse-aduta-u-pregovorima

Foto: N1

Jovanović kaže da kako vreme prolazi, polako se spuštaju aduti na sto jer situacija mora da se rešava, i polako se otkrivaju karte.

Podela je nešto na šta bi, kaže gost N1, pristala srpska strana, ali dodaje kako ne zna da li je realno da sever pripadne Srbiji, a jug da ostane albanski.

Jovanović navodi da misli da bi podela Kosova bila prihvatljiva za Srbiju, ali da nije siguran da bi se do tog rešenja i moglo doći.

"Nečinjenje o Kosovu" je veoma skupo, navodi on, dodajući da nema lakih rešenja. "Bojim se da će to dosta da boli".

Gost Novog dana ocenjuje da Vučić nema previše aduta kojima će da se rukovodi, a da je razgraničenje racionalna ideja - da se zna čije je šta i dokle šta možemo, nad čime imamo kontrolu, odnosno da ne stoji na papiru jedno, a u stvarnosti drugo.

Za narod na Kosovu je najbitnije, bez obzira kako se reši ovaj problem, da ti ljudi mogu da imaju svoju egzistenciju, mir, stabilnost, svoje poslove, kaže Jovanović.

 

 


Tagovi: KosovoSrbijaPodela

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije