Express: Prekidaju se restrikcije struje na Kosovu

Kosovsko mnistarstvo privrede saopštilo je da je snabdevanje električnom energijom vraćeno na redovno stanje, piše prištinska Gazeta Express. 
Image

„Polazeći od svetske situacije sa energetskom krizom koja je zahvatila i region, sve odgovorne institucije intenzivno i koordinisano rade na bezbednom snabdevanju električnom energijom. Zahvaljujući ovom radu i saradnji Kosova i Albanije, odnosno Kosovske energetske korporacije (KEK) i Albanske elektroenergetske korporacije (KESH), bilo je moguće izbeći redukcije struje od 14.00 i nastaviti redovno snabdevanje električnom energijom“, navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi Express. 

Dodaje se da će institucije nastaviti da ulažu „maksimalne napore da održe redovno snabdevanje električnom energijom i tokom narednih dana“.

„Međutim, s obzirom na situaciju, apeluje se na sve građane i privredu da preduzmu mere štednje i budu što oprezniji u korišćenju električne energije“, navodi se. 

Dodaju da će „saradnju sa Albanijom pratiti i druge mere za rešavanje energetske krize i vanrednog stanja“ kada je u pitanju električna energija. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.