10:18, 05.07.2018Izvor: Radio Kontakt Plus

Izboden srpski mladić na KosovuPRILUŽJE/KOSOVSKA MITROVICA  -  Srpski mladić Nikola Dejanović (23) teško je povređen kasno sinoć u selu Prilužje, opština Vučitrn na severu Kosova.

izboden-srpski-mladic-na-kosovu

Radio Kontakt Plus

Povređeni srpski mladić je sa ubodnim ranama dopremljen rano jutros u Kliničko bolnički centar u severni deo Mitrovice.

Kako saznaje Radio Kontakt Plus, napadnuti su povređeni mladić i njegov brat.

N.D. je izboden nožem, dok je, kako  Radio Kontakt Plus  nezvanično saznaje, njegov brat isprskan biber sprejom.

Zamenik  direktora KBC Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek rekao je za  Radio Kontakt Plus da je mladić u ovu zdravstvenu ustanovu dopremljen jutros oko 5 sati i  da se nalazi na odeljenju intenzivne nege sa teškim povredama u predelu grudnog koša i leđa.

“Mladić je zadobio više ubodnih rana u predelu  grudnog koša i leđa. Trenutno je stabilan, radimo ispitivanje, on se nalazi na odeljenju intenzivne nege  KBC-a” – kaže dr Elek.

Selo Priilužje je jedno od najvećih srpskih sela na severu Kosova.

Za sada se ne zna šta je motiv ovog napada i ko su počinioci.

RTS javlja da  je Nikola Dejanović preneo lekarima da sumnja da ga je napala grupa Albanaca dok se sa bratom vraćao kući.

Kako kaže, pokušali su da napadnu i njegovog brata koristeći "neku vrstu spreja". Posle napada, kako je rekao Dejanović, grupa Albanaca je pobegla, navodi RTS.

Policija Kosova: Nikolu Dejanovića napao Albanac

Policija Kosova ima informacije o osobi za koju se sumnja da je u Prilužju izbola Nikolu Dejanovića (23), rekao je za RTV Kim major Nusret Mehmeti.

Nikola Dejanović izboden je u Prilužju oko 3 sata posle ponoći.

„Imamo informacije o licu za koje se sumnja da je počinilo to krivično delo. Prema našim informacijama on je Albanac“, rekao je major Mehmeti.

Ističe da motiv napada još uvek nije poznat, te da će on biti utvrđen istražnim putem.

Policija Kosova: Uhapšen napadač

Napadač na N.D. je uhapšen. Mladić je albanske nacionalnosti. Motiv napada za sada nije poznat i slučaj ne može u ovim trenucima da se kvalifikuje kao međuetnički - potvrdio je za KoSSev zamenik direktora Kosovske policije za region Mitrovica Jug, Nusret Mehmeti.

„Osumnjičeno lice je identifikovano i uhapšen je. U toku je istraga razloga o tome zašto je i došlo do napada“, rekao je Nusret Mehmeti, potvrdivši da se napad dogodio oko 3 ujutru u selu Prilužje.

Na pitanje da li je napadač albanske nacionalnosti, te da li bi usled toga slučaj eventualno mogao da se kvalifikuje kao međuetnički, Mehmeti je odgovorio:

„Jeste, albanske nacionalnosti je, ali u ovom trenutku slučaj ne može da se kvalifikuje kao takav, jer je istraga u toku. Takođe, prema informacijama koje imamo, to nije bilo unapred pripremljeno, niti sa namerom.“

Na pitanje da li je moguće da je bilo više napadača, s obzirom na to da su pojedini mediji preneli izjavu napadnutog mladića da sumnja da ga je napala grupa Albanaca, Mehmeti je odgovorio:

„Za sada nemamo informaciju da je to bilo grupa. Ponavljam, glavno osumnjičeni je uhapšen.“


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije