13:22, 24.12.2019Izvor: Radio Kontakt plus

Čestitke povodom katoličkog BožićaRimokatolička crkva i sve hrišćanske crkve koje vreme računaju po gregorijanskom kalendaru, proslavljaju Badnji dan i veče, uoči Božića. Zvaničnici čestitali praznik vernicima.

jevtic-cestitao-bozic-po-gregorijanskom-kalendaru-2

Foto: Pixabay

Vest je ažurirana

Odlazeći potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, čestitao je Božić svim vernicima koji ovaj praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

"Božić podseća na važnost negovanja temeljnih ljudskih vrednosti i zalaganje za istinu, pravdu i dostojanstvo svakog. Istrajmo u uverenju da su zajedništvo, tolerancija i čovekoljublje put koji treba slediti kako bi gradili lepšu budućnost za sve građane. Neka vam ovaj veliki praznik donese zdravlje, ljubav i nadu. Praznične dane provedite u miru, blagostanju i porodičnoj sreći", stoji u čestitki Jevtića.

Predsednik Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrović, uputio je čestitke vernicima, koji obeležavaju katolički Božić.

"U ime Samostalne liberalne stranke i u svoje lično ime, svim hrišćanskim vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru čestitam najradosniji hrišćanski praznik, u nadi da će doneti međusobno razumevanje, poštovanje i toleranciju. Božić je prilika za obnavljanje veza među ljudima, vreme dobrote i solidarnosti, blagdan koji slavi život i u središte stavlja dostojanstvo čoveka. Neka vam i ovi veliki praznični dani praštanja proteknu u miru, blagostanju i porodičnoj sreći", navodi se u čestitki Slobodana Petrovića.

Odlazeća ministarka administracije lokalne samouprave u kosovskoj Vladi Adrijana Hodžić, čestitala je Božić svim vernicima katoličke veroispovesti.

“Iskreno želim svima mir, sreću, blagostanje. Ovaj najveći hrišćanski praznik je prilika da se zajedno podsetimo da smo društvo koje neguje različitost u naciji, veri i kulturi i da to može i treba da bude naša prednost. Međusobno poštovanje, razumevanje i uvažavanje doprineće da se razvijemo kao zdravo i bogato društvo,” - navodi se u čestitki.


Tagovi: Dalibor JevtićPraznikMZZPAdrijana Hodžić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije