17:10, 29.05.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Jevtić sa ambasadorom Italije o incidentima u povratničkim sredinama na KosovuNa svaki pokušaj destabilizacije prilika i kršenja prava nevećinskih zajednica, neophodna je i oštra reakcija naših međunarodnih partnera, istakao je v.d. ministra za zajednice i povratak u kosovskoj Vladi, Dalibor Jevtić, tokom susreta sa ambasadorom Italije na Kosovu, Nikolom Orlandom.

jevtic-sa-ambasadorom-italije-o-incidentima-u-povratnickim-sredinama-na-kosovu

MZZP

Učestali bezbednosni incidenti u povratničkim sredinama na Kosovu, bili su glavna tema susreta, tokom kojeg je konstantovano da je u pozadini napada na povratnike u izvesnom broju slučajeva sticanje imovinske koristi. 

“Nesumnjivo je da se sve institucije na Kosovu, međutim, moraju više angažovati u pogledu obezbeđivanja sigurnog okruženja za nevećinske zajednice jer mala zajednica povratnika na Kosovu to zaslužuje”, navodi se u saopštenju MZZP. 

„U momentima kada su napadi na Srbe povratnike i njihovu imovinu intenzivirani, neophodno je da i naši međunarodni partneri oštro reaguju na svaki pokušaj destabilizacije prilika i kršenja prava nevećinskih zajednica“, istakao je ministar Jevtić.

Ovo je, inače, prvi zvanični susret ministra Jevtića i ambasadora Orlanda, koji je nedavno stupio na dužnost. 


Tagovi: Dalibor JevtićSrbiItalijaPovratnici

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije