16:14, 21.12.2018Izvor: Radio Kontakt plus

Još dva meseca pritvora uhapšenim SrbimaTrojici Srba iz severnog dela Mitrovice, Osnovni sud u Prištini produžio je pritvor za još dva meseca.

jos-dva-meseca-pritvora-uhapsenim-srbima

Foto: Radio Kontakt plus

Oni su osumnjičeni za umešanost u ubistvo lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Jedan od branilaca trojice osumnjičenih Srba, advokat Dejan A. Vasić kaže za Radio Kontakt plus da će odbrana uložiti žalbu na odluku suda o produžetku pritvora.

“Ostajem pri stavu da u ovom slučaju nema dovoljno dobro osnovane sumnje da se takva mera određuje, naročito na mog branjenika (Markovića). Danas je, nakon što je Apelacioni sud odbio naše žalbe, u roku od sat vremena Osnovni sud doneo odluku o produženju pritvora, ”- kaže Vasić.

On ističe, da je prevelika buka koju je proizvela akcija specijalaca u Severnoj Mitrovici, sudu vezala ruke da mora da postupa na ovakav način.

“Navodi Tužilaštva su po mojoj oceni smešni i te insinuacije može da pronađe svaki građanin na internetu ukoliko pretražuje ubistvo Olivera Ivanovića.”

Kosovska policija je u akciji u severnom delu Mitrovice 23. novembra lišila slobode Nedeljka Spasojevića, Dragišu Markovića i Marka Rošića zbog sumnje da su povezani sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.


Tagovi: PravosuđeOliver Ivanović

Povezane vesti