19:45, 14.10.2020Izvor: KoSSev

Još dve osobe uhapšene u sklopu slučaja „Karačevo“Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, u saradnji sa Kosovskom policijom i Inspektoratom, privelo je još dve osobe u sklopu slučaja „Karačevo“ u kojem je inicijalno sredinom septembra uhapšeno više od 30 osoba zbog ilegalnog kockanja i šverca robe, javlja KoSSev.

jos-dve-osobe-uhapsene-u-sklopu-slucaja-karacevo

Foto: MUP Srbije

Jedan od uhapšenih, B. A. sumnjiči se da je počinio krivično delo „kupovina, prijem ili skrivanje stvari stečenih izvršenjem krivičnog dela”.

Kako se navodi, sumnja se da je ova osoba u Karačevu, svesno i s ciljem nezakonitog sticanja imovine, kupovala stoku za koju je znala da je krijumčarena.

Drugom osumnjičenom Š. I. stavlja se na teret „organizovanje piramidalnih šema i ilegalno kockanje“.

Navodi se da je osumnjičeni u ovom selu, u cilju pribavljanja ilegane imovine, organizovao kockanje – koje je na Kosovu zakonom zabranjeno.

Osumnjičenima je određen 48-časovni pritvor.

Ukupan broj pritvorenih lica u sklopu slučaja Karačevo sada se popeo na 63, saopšteno je iz Tužilaštva u Gnjilanu.

Podsetimo, Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, Policijski inspektorat Kosova i Kosovska policija sproveli su 18. septembra akciju hapšenja i rušenja ilegalnih kockarnica u pograničnom području u selu Karačevo.

Uhapšena su 33 lica, dok je Osnovni sud u Gnjilanu već sledećeg dana odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije.

Nedelju dana kasnije uhapšene su još dve osobe u sklopu ove operacije, a pod sumnjom da su u periodu 2019-2020 kontinuirano švercovali robu sa teritorije centralne Srbije na teritoriju Kosova. Potom su u novoj akciji 1. oktobra, širom Kosova uhapšene još 22 osobe.

Njima se na teret stavlja krivično delo „Krijumčarenje robe“, ali i „Organizovanje piramidalih šema i ilegalnog kockanja“.


Tagovi: HapšenjeKosovska policijaKriminal

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije