20:36, 19.02.2020Izvor: KoSSev

Još jedna žena optužena zbog učešća u ISIS-uKosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je danas optužnicu u Prištini protiv H. K. pod sumnjom da je izvršila krivično delo „Organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi“ prenosi prištinska Koha.

jos-jedna-zena-optuzena-zbog-ucesca-u-isis-u

Foto: Gazeta Express

U optužnici Specijalnog tužilaštva navodi se da je H. K. svesna svojih dela 2014. godine krenula iz Prištine 2014. prema Istanbulu, a potom u Siriju, kako bi se pridružila terorističkim organizacijama „ISIS“ i „AL Nusra“.

Ona se, kako je saopšteno, pridružila svom suprugu A. A. koji je tada bio aktivan član ISIS-a, a potom je nakon njegove smrti ostala tamo gde je primala novčanu nadoknadu od strane ISIS-a.

Iz tužilaštva navode da se ona potom udala za drugog člana ove terorističke organizacije R. H.

Ovim radnjama je optužena H. K. počinila krivično delo „organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi“ u skladu sa Zakonom o zabrani pridruživanja oružanim sukobima van teritorije Kosova, zaključuje se u optužnici.

H. K. je deo grupe od 32 žene koje su iz Sirije vraćene na Kosovo u aprilu 2019. i sve su pod istragom. H. K. je 16. žena protiv koje je podignuta optužnica zbog „organizovanja i učešća u terorističkim grupama“, a do sada ih je ukupno devet osuđeno.


Tagovi: PravosuđeIDTerorizamSirija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije