18:36, 07.11.2019Izvor: Koha, Gazeta Express, KoSSev

Kadri Veselji u Hagu 4. decembraLider PDK i bivši predsedavajući kosovske skupštine, Kadri Veselji, saopštio je da je primio poziv na saslušanje od strane Specijalnog suda.

kadri-veselji-u-hagu-4-decembra

Koha

Veselji je na današnjoj konferenciji za štampu saopštio da će otputovati u Hag 4. decembra, prenosi KTV. 

„Pošto sam se zavetovao da ću onog trenutka kada primim takav poziv to javno objaviti, moja generacija, kao i sve druge generacije, doživela je ozbiljnu represiju u našoj zemlji, nismo se pomirili sa tim i ponosan sam, ja sam se odazvao pozivu zemlje“, rekao je Veselji na konferenciji za štampu, prenosi Gazeta Express.

Veselji je rekao da će se odazvati ovom pozivu 4. decembra.

„Ovaj proces bi takođe trebalo da ima epilog, zasnovan na istini, činjenicama i pravdi, a to ne šteti državi Kosovo u nedogled. Uveren sam da će i ovaj sud dokazati pravednu borbu Oslobodilačke vojske Kosova, ali i zaustaviti napade na istinu našeg naroda i OVK. Odgovoriću na ovaj poziv 4. decembra “, rekao je Veselji.

Ranije se u kosovskoj javnosti spekulisalo da je on već ranije ispitan u Ljubljani, te navode iznosili su bivši poslanici u kosovskoj skupštini, Miljaim Zeka i Rada Trajković.

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine na Kosovu, od novembra prošle godine pa do danas, ispitalo je više stotina osoba. 


Tagovi: Specijalni sudKadri Veselji

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije