12:01, 13.02.2018Izvor: Kontakt Plus radio

Kamenovana ambulanta u Suvom DoluDirektor KBC u Kosovskoj Mitrovici, dr Milan Ivanović potvrdio je za Kontakt Plus radio, da je u toku noći kamanovana zdravstena ambulanta u Suvom Dolu.

kamenovana-ambulanta-u-suvom-dolu

albeu.com

Razbijena stakla na prozorima i ulaznim vratima, prema rečima Ivanovića, zatekli su dežurni lekar i osoblje kada su jutros oko 08:30 došli na posao.
Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić, potvrdio je za Kontakt Plus radio da je u 08:51 slučaj prijavljen policiji, da je izvršen je uviđaj, pri čemu je nalaz da su na ambulanti razbijeni prozori, te da je prosleđen nadležnom tužiocu u cilju dalje istrage. 
Ovo je treći put u poslednja tri meseca, da je kamenovana ambulanta u Suvom Dolu . 
Direktor KBCa Milan Ivanović ovaj čin ocenjuje kao vandalski i smatra da bi ambulantu zbog sve češćih napada, ali i zbog opšte nesigurnosti tamošnjih Srba, trebalo obezbediti postavljanjem stalne policijske patrole.
"Mi svakodnevno imamo zdrvastvenu zaštitu organizovanu u selu Suvi Do. Ovakve situacije izazivaju strah, jer kamenovanje može da se izvrši i tokom rada lekara i pregleda pacijenata. Iz tog razloga pacijenti u manjem broju dolaze u ambulantu na preglede. Činjenica je da su ovakvi napadi u funkciji etničkog čišćenja Srba iz srpskog dela Suvog Dola, a bez adekvatne reakcije kosovskih institucija i međunarodne zajednice, pre svega Euleksa. Apelujemo na njih da se ovo bezbednosno pitanje reši i da izvršioci ovih incidenata i svakodnevnog nasilja nad Srbima konačno budu otkriveni i privedeni pravdi" - dodao je Ivanović.


Tagovi: Kosovska policija Incident

Povezane vesti