12:44, 02.07.2019Izvor: Radio Kontakt plus

Kamioni sa namirnicama na severu (FOTO)Kamioni, koje je obezbedila kosovska vlada i resorno ministarstvo, sa nekim od osnovnih životnih namirnica, raspoređeni su i danas na severu Kosova.

kamioni-sa-namirnicama-na-severu-foto

Radio Kontakt plus

Dva kamiona, danas oko podneva, stigla su u severni deo Mitrovice, u naselje Bošnjačka mahala.

Kamioni sa namirnicama, koje su u prodaji, nalaze se ispred Administrativne kancelarije.

Koordinator kosovskog Ministarstva trgovine i industrije, Gazmend Hoti, izjavio je novinarima da je odluku o slanju kamiona sa namirnicama na sever Kosova donela Vlada Kosova i pomenuto ministarstvo.

Kamioni se nalaze na četiri mobilne tačke prodaje namirnica koje nedostaju severu Kosova, odnosno, opštinama - Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, rekao je Hoti.

Akcija se sprovodi bez problema i za sada nije bilo nikakvih incidenata, rekao je on.

Upitan, da li na severu ima krize, zvaničnik kosovskog Ministarstva trgovine je odgovorio: "Pošto građani ne kupuju robu, nema nikakve krize".

On je naveo da je juče bilo prodaje, a da je danas malo i da čekaju. A na pitanje, zašto nema srpske robe u prodaji, kaže da je to zbog činjenice, jer nije plaćena taksa na tu robu.

Vlada Kosova je juče donela odluku o otvaranju prodajnih mesta na severu Kosova, a u saradnji sa kosovskim preduzećima.Tagovi: Mitrovica

Povezane vesti
Najčitanije


17:43, 09.09.2019


Najnovije