10:42, 23.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Kancelarija za KiM: Dezinfekcija u srpskim sredinama pogođenim poplavamaU srpskim sredinama na teritoriji Kosova i Metohije koje su nedavno pogođene poplavama u toku je dezinfekcija javnih površina i privatnih objekata, a nakon saniranja, biće izdvojena sredstva u cilju normalizacije života građana, saopšteno je danas iz Kancelarije za KiM.

kancelarija-za-kim-dezinfekcija-u-srpskim-sredinama-pogodenim-poplavama

Kancelarija za KiM

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov kaže da su već danima komunalne ekipe na terenu, u mestima koja su najviše poplavljena, u Lepini, Donjoj Gušterici, Lapljem Selu, Kuzminu, Ranilugu... 

„Čim su se stvorili uslovi, krenulo se sa sanacijom posledica poplava, prvenstveno dezinfekcijom. Sada su se stekli uslovi i za crpljenje vode i čišćenje bunara, kako bi se uradila neophodna dezinfekcija odgovarajućim reagensima koje je Kancelarija za KiM obezbedila u saradnji sa Institutom za javno zdravlje "Batut" iz Beograda. Sušači su na terenu i izvlače vlagu iz poplavljenih stambenih objekata. Nakon saniranja, Kancelarija će izdvojiti i sredstva neophodna za dalju normalizaciju života naših građana na ovom prostoru“, rekla je Miladinov, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 

Površine i objekti kontaminirani usled izlivanja reka i bujičnih tokova, tretiraju se rastvorom hlora, a radnici iz komunalnih preduzeća, uz upotrebu mehanizacije odvoze na deponije otpadni materijal koji je ostao nakon povlačenja reka sa navedenih područja, navedeno je u saopštenju.
 Tagovi: SrbiKancelarija za KiMKosovoPomoćPoplave

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije