17:13, 04.05.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović u VitiniIz Kancelarije za Kosovo i Metohiju je saopšteno da je tokom prethodne noći kamenovana kuća Aleksandra Jaćovića u Vitini, kao i da je u istom periodu razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

kancelarija-za-kim-kamenovana-kuca-porodice-jacovic-u-vitini

Foto: Kancelarija za KiM

U saopštenju se navodi da se Jaćović u trenutku napada nije nalazio u svom domu.

"Tada je u dvorištu bila njegova supruga Dragana, kada su ka njoj poletele kamenice i psovke na albanskom jeziku", dodaje se u saopštenju.

Da li je žena povređena, nije saopšteno iz Kancelarije za KiM.

Razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca, prijavljeno je jutros. Više detalja o ovom incidentu nije navedeno u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM poručuju da "ovakvi napadi imaju za cilj da se Srbi koji su ostali da žive na KiM nateraju na zbeg, a da se oni koji razmišljaju o povratku - obeshrabre".

"Posebnu težinu na čitav slučaj baca činjenica da Srbima na KiM nije dozvoljeno ni omogućeno da u miru obeleže svoje verske praznike. Naši se grobovi prekopavaju, crkve skrnave, zdravstvene ustanove obijaju, deca su mete napada ekstremista, kao i čitave porodice", stoji u saopštenju.

Počinioci svih prethodnih napada na Srbe na KiM nisu otkriveni, niti procesuirani, kažu iz Kancelarije.

"To govori da fraze o mirnom suživotu, verskoj toleranciji i održivom povratku koje slušamo od strane političara iz Prištine, ali i međunarodnih predstavnika, jesu samo prazne fraze koje demantuje realni život", dodaje se u saopštenju.


Tagovi: OrahovacKancelarija za KiMVitinaIncident

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije