13:55, 20.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Kancelarija za KiM: Pretres u Domu zdravlja u Štrpcu zbog antikovid vakcinaKancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je inspekcija kosovskog Ministarstva zdravlja, uz asistenciju Kosovske policije, izvršila pretres u Domu zdravlja u Štrpcu, tražeći antikovid vakcine.

kancelarija-za-kim-pretres-u-domu-zdravlja-u-strpcu-zbog-antikovid-vakcina

Foto: AP/Sakchai Lalit

Izvršen je pretres na Odeljenju za vakcinacije, u kovid ambulanti i na Odeljenju hirurgije, što je izazvalo uznemirenost radnika Doma zdravlja, ističu iz Kancelarije za KiM.

“Inspektori su sačinili zapisnik, u kome stoji da nisu pronašli vakcine, a direktor Doma zdravlja upozoren je da je posedovanje ‘nelegalno nabavljenih vakcina’ krivično delo”, stoji u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM podvlače da ne postoji administrativni ili politički izgovor kojim se može pravdati “antihumano ponašanje Prištine, posebno ako se uzme u obzir da ovo nije prvi pokušaj sprečavanja adekvatne i pravovremene zaštite i lečenja pripadnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”.

“Republika Srbija sprovodi masovnu vakcinaciju protiv Kovida 19, i pravo na vakcinu već ostvaruju i naši građani koji žive na Kosovu i Metohiji”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Kancelarija za KiM obavestiti nadležne međunarodne instance o ovakvom postupanju Prištine, jer, ističe se, politički interesi i razlozi ne mogu i ne smeju biti prepreka ostvarivanju osnovnih ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji.


Tagovi: ŠtrpceKancelarija za KiMKorona virus

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije