16:20, 19.10.2019Izvor: Kallxo, KoSSev

Kandidat za poslanika Samoopredeljenja dobio poziv od Specijalnog sudaKandidat za poslanika Samoopredeljenja (LVV) na poslednjim izborima, Gani Krasnići (Gani Krasniqi) objavio je na Fejsbuku da je primio poziv Specijalnog suda da pruži dokaze, informacije i svedočenje.

kandidat-za-poslanika-samoopredeljenja-dobio-poziv-od-specijalnog-suda

Kallxo

Gani Krasnići je objavio da je prihvatio poziv Specijalističkog tužilaštva da se javi tužilaštvu u Hagu u 09:00 11. i 12. novembra.

„Dokazi, svedočenja…motivišu se ratom Oslobodilačke vojske Kosova, iako su ograničenje datumi od 1. januara 1998. do 31. decembra 2000! Da odgovorim pozitivno na ovaj poziv, obavezuje me jedan deo neodgovornih poslanika Skupštine Republike Kosova, koji su glasali ovaj sud“, napisao je Krasnići na svom Fejsbuk profilu.

Dalje je izjavio da će na ovom Sudu svedočiti o pravednoj borbi OVK.

Prethodnih dana, da je primio poziv Specijalnog suda potvrdio je i bivši zapovednik KBS Kadri Kastrati, a na razgovor od strane Specijalnog suda pozvan je bio je i vršilac dužnosti premijera Ramuša Haradinaj, koji je podneo ostavku na funkciju premijera posle dobijanja pozivnice.

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine na Kosovu, od novembra prošle godine pa do danas, ispitalo je više stotina osoba. 

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)


Tagovi: Specijalni sudSamoopredeljenje

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije