16:19, 18.12.2018Izvor: Radio Kontakt Plus

KBC Gračanica dobio savremeni rendgen aparatKBC Gračanica uručen je danas savremeni digitalni rendgen aparat i nephodnu pomoćnu aparaturu u vrednosti od 150 hiljada evra.

kbc-gracanica-dobio-savremeni-rendgen-aparat

Foto: Info služba opštine Gračanica

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović, je tom prilikom istakao, da je uručeni aparat za radiološku dijagnostiku jedini tavke vrste u srpskim opštinama južno od Ibra, kojim je modernizovan Kabinet za radilogiju.

„Iz redovnih sastanaka sa prof. dr Bratislavom Lazićem, došli smo do zaključka da je veoma bitno modernizovati kabinet za radiologiju i ovo je jedan od značajnih projekata u našoj opštini. Posebno me raduje što naši meštani i stanovnici južno od Ibra neće plaćati preglede, već će zdravstvene usluge koristiti besplatno“, istakao je Popović.

Prof. dr Bratislav Lazić, zahvalio se Opštini Gračanica na „izuzetnoj pomoći, koja će na kvalitetan način pojačati radiološku dijagnostiku“.

„Merilo uspeha u svakoj zdravstevnoj ustanovi predstavljaju stručni rezultati i napredak u smislu poboljšanja kvaliteta, kako dijagnostike, tako i terapijskih mogućnosti. Ovo je savremeni aparat i uređaji koji se koriste u 21. veku, nova tehnologija koja daje mogućnost kvalitetne dijagnostike i mi sa ponosom očekujemo da će ovo biti veliki kvalitativni pomak u našem radu u smislu dijagnostike, ali i kvalitetnog lečenja bolesnika koji gravitiraju prema nama“, kazao je Lazić.

Sredstva za kupovinu savremenog aparata za rendgenoskopiju u vrednosti od 150 hiljada evra obezbedilo je Odeljenje zdravstva Opštine Gračanica.

Direktor tog odeljenja Aleksandar Popović, istakao je da je zajedničkim naporima modernizovan Kabinet za radilogiju i tako obezbeđen efikasniji i brži rad.

„Mislim da naši građani zaslužuju najbolje i najsavremenije uređaje i ovo je naš doprinos tome. Nastavićemo sa ulaganjima u zdravstvo, jer je naš prioritet da građanima obezbedimo što je moguće najbolje uslove za lečenje, a tome će sigurno doprineti i najavljena gradnja bolničkog centra u Gračanici“, kazao je Popović.

Novim digitalni aparatom za radiološku dijagnositku postiže se smanjenje zračenja pacijenata i zaposlenih.

Aparat daje kvalitetan prikaz snimanih regija, kompjuterske obrade slike, čuvanja snimaka i slično.

Osim doniranog aparata, u KBC Gračanica izvršena je i modernizacija i digitalizacija svih postojećih rendgen aparata (mamografa i ortopantomografskog aparata).


Tagovi: GračanicaZdravstvo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije