13:51, 21.08.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

KFOR donirao opremu osnovnim i srednjim školama u ŠtrpcuPripadnici KFOR-a iz Regionalne komande Zapad uručili su po šest elektronskih interaktivnih tabli, video-projektora i laptopova školama u Štrpcu, na jugu Kosova.

kfor-donirao-opremu-osnovnim-i-srednjim-skolama-u-strpcu

KFOR

"Donacija je poklon NATO-a i uticaće na kvalitet lokalnog obrazovnog sistema. Sistem čine šest osnovnih i srednjih škola, koje pohađa 2.000 učenika iz četiri etničke grupe sa Kosova", navode iz KFOR-a.

Zamenik direktora jedne srednje škole u Štrpcu Srđan Ivanović, kazao je da će „elektronska oprema koja je danas donirana olakšati učenje putem interneta koje naše škole sprovode kako bi se izborile sa pandemijom korona virusa.“

Ganimete Džemajli, direktorka jedne osnovne škole u Štrpcu, izrazila je zadovoljstvo donacijom koju će njeni učenici početi da koriste već tokom predstojeće školske godine.

Komandant Regionalne komande Zapad, pukovnik Đanluka Figus, kazao je da će KFOR nastaviti da podržava sve institucije na Kosovu koje podstiču bolji život i saradnju među svim etničkim grupama.Tagovi: DonacijaObrazovanjeŠtrpceKFOR

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije