18:40, 08.05.2019Izvor: RTCG

KFOR najznačaniji faktor stabilnosti regionaPrisustvo NATO snaga na Kosovu predstavlja najznačajniji faktor stabilnosti regiona, kazao je ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković. Bošković se danas u Podgorici sastao sa komandantom NATO snaga na Kosovu (KFOR), general majorom Lorencom D'Adariom.

kfor-najznacaniji-faktor-stabilnosti-regiona

Ministarstvo odbrane Crne Gore

U saopštenju Ministarstva odbrane se navodi da je Bošković istakao da prisustvo NATO snaga na Kosovu predstavlja najznačajniji faktor stabilnosti regiona. 

“Crna Gora, kao članica NATO, posebno ceni aktivnosti koje KFOR sprovodi na terenu, u pravcu očuvanja bezbednosti na Kosovu. Crna Gora, upravo u nameri da doprinese tim naporima, odlučila je da angažuje svoja dva predstavnika u Misiji", navodi se u saopštenju.

Bošković je, dodaje se, izrazio uverenje da će i drugi akteri iz zemalja Zapadnog Balkana pružiti maksimalan doprinos očuvanju mira na ovom području, uz konstataciju da su najbolji garant bezbednosti regiona upravo evroatlantske integracije.

"Na sastanku je ocenjeno da je saradnja između KFOR-a i Crne Gore na izuzetnom nivou, uz uverenje da će tako biti i u narednom periodu", stoji  u saopštenju.

General major D'Adario pozdravio je dosadašnja dostignuća Crne Gore kao članice Alijanse i zahvalio se na doprinosu koji pruža misiji na Kosovu, ističući profesionalan pristup pripadnika Vojske Crne Gore, odnosno predstavnika Ministarstva odbrane u izvršavanju poverenih zadataka, navodi se u saopštenju.

"On je upoznao ministra sa najznačajnijim aktivnostima te NATO misije na Kosovu, uz napomenu da bezbednosna situacija na terenu i dalje nalaže prisustvo snaga Alijanse u toj zemlji", kazali su iz Ministarstva.

Generala D'Adaria primio je i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić.
 


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije