12:00, 03.06.2019Izvor: Beta

Kfor: Nije bilo razloga za reakciju, akcija u cilju smanjenja kriminala, to svima ide u koristKosovska policija je odgovorna za svoje akcije, kada je reč o sprovođenju zakona, a ja sam tokom intervjua za TV Prvu rekao da je "svako bio informisan" što znači da je ta informacija bila ranije obelodanjena ali ne od KFOR-a, rekao je, u intervuju za Danas od ponedeljka Vinćenco Graso, portparol KFOR-a.

kfor-nije-bilo-razloga-za-reakciju-akcija-u-cilju-smanjenja-kriminala-to-svima-ide-u-korist

Foto: B92/PrtSc

On je dodao da KFOR u ime drugih ne može da daje informacije i precizira da nije bilo nikakvog razloga da se reaguje na policijsku akciju, sprovedenu u cilju smanjenja stope kriminala, što svima ide u korist.

"Ova operacija je sprovedena u različitim opštinama na Kosovu, ne samo na severu, njen rezultat je hapšenje pojedinih policajaca i civila različite nacionalnosti, i stoga nije bilo nikakve međuetničke konfrontacije", kaže Graso.

On precizira da je KFOR nadgledao akciju i i da je, kao treći u nizu nadležnih za bezbednost Kosovska policija, UNMIK, pa KFOR, procenio da njegova intervencija nije potrebna.


Tagovi: Kfor Kosovska policija Sever Kosova

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije