19:05, 07.05.2019Izvor: Radio Kontakt plus

KFOR zamenjuje znakove duž administrativne linijeNarednih dana, KFOR će nastaviti da zamenjuje već postojeće znakove duž administrativne linije razgraničenja, navodi se u objavi ove misije na društvenoj mreži Facebook.

kfor-zamenjuje-znakove-duz-administrativne-linije

Foto: facebook.com/NATOKFOR/

"Ova aktivnost je neophodna za sve znakove koji su u veoma lošem stanju, zbog izloženosti vremenskim prilikama. Znaci postavljeni uz su reference samo za osoblje KFOR-a i UNMIK-a, a ne za građane Kosova.

Znakovi su upozorenje koje ukazuje na udaljenost od , kako bi se izbeglo da pripadnici KFOR-a i UNMIK-a prekrše sporazume sa Vojskom Srbije tako što će slučajno preći administrativnu liniju razgraničenja.

Administrativna liniju razgraničenja je referentna linija, uspostavljena za vojne svrhe i nema nikakve veze sa zvaničnim sadašnjim ili budućim granicama.

Administrativna linija razgraničenja i znaci ne utiču na život i aktivnosti građana na Kosovu. KFOR se ne bavi pitanjima granice ili bilo kojim drugim pitanjem vezanim sa aktuelnom političkom diskusijom," - dodaje se u objavi KFOR-a na Facebook-u.


Tagovi: Kosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije