16:09, 11.09.2019Izvor: RTS

Konvoj RTS-a zaustavljen na Jarinju (VIDEO)Karavan "Najlepše narodne pesme", koji je krenuo u Kosovsku Mitrovicu, zaustavljen je na prelazu Jarinje, javlja RTS.

konvoj-rts-a-zaustavljen-na-jarinju-video

Foto: RTS

Kako se navodi, kosovske vlasti ne dozvoljavaju ulazak ekipe RTS-a i pored uredno dostavljene papirologije.

Dodaje se da konvoj sa opremom već 20 sati čeka na Jarinju.

DOPUNJENA VEST

Saopštenje RTS-a povodom zadržavanja konvoja na Jarinju, prenosimo u potpunosti:

"RTS javno upućuje protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima.

Karavan "Najlepših narodnih pesama" 12. septembra treba da se održi u Kosovskoj Mitrovici, što je ujedno i koncert kojim se obeležava 95 godina postojanja Radio Beograda. Predviđen je direktan prenos na programima radija i televizije Javnog servisa.

Pored blagovremeno podnete, uredne dokumentacije neophodne za ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, konvoj RTS-a u kojem se nalazila tehnička oprema za binu i link vozilo, zadržan je juče u 15 sati na prelazu Jarinje bez ikakvog obrazloženja.

Danas su mu se pridružili i ostali članovi ekipe koja je jutros krenula iz Beograda – voditelji, muzičari Narodnog orkestra RTS-a i produkciono osoblje.

Više od 20 sati konvoj čeka da uđe na teritoriju Kosova i Metohije, čime se dovodi u pitanje mogućnost valjane tehničke realizacije koncerta u Kosovskoj Mitrovici.

RTS javno upućuje protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima.

Ovo maltretiranje i ponižavanje radnici RTS-a izdržaće samo zbog toga da bi održali obećanje dato građanima Kosovske Mitrovice i našem narodu na severu Kosmeta, obećanje da ćemo koncert održati."


Tagovi:

Povezane vesti
Najčitanije


11:09, 16.02.2020


Najnovije