12:01, 08.01.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Korisnicima Narodne kuhinje podeljeni paketići, najavljena ulaganja u tu ustanovuKorisnicima usluga Narodne kuhinje u Kosovskoj Mitrovici, danas su podeljeni paketići povodom novogodišnjih i božićnih praznika. Predstavnici lokalne samouprave najavili su dodatna ulaganja u tu ustanovu.

korisnicima-narodne-kuhinje-podeljeni-paketici-najavljena-ulaganja-u-tu-ustanovu

Radio Kontakt Plus

Direktor Centra za socijalni rad, Dejan Đinović, kaže da su korisnici usluga Narodne kuhinje najugroženija kategorija stanovništva sa teritorije naše opštine.

„Kao takvi, oni su uključeni u program socijalne zaštite kroz materijalna davanja. Trenutno se na dnevnom nivou distribuira pedesetak obroka za tridesetak višečlanih porodica,“ - kazao je on.

Đinović je najavio proširenje kapaciteta Narodne kuhinje i dodao da je Privremeni opštinski organ odvojio sredstva za tu namenu.

Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog opštinskog organa, kaže da je iz ovogodišnjeg opštinskog budžeta za Narodnu kuhinju izdvojeno 3.264.000 dinara.

„Praznični dani nas dodatno obavezuju da ukazujemo pažnju i brigu onima kojima je to najpotrebnije. Priprema hrane vrši se preko Studentskog centra, a distribuira se u prostorijama Narodne kuhinje. Moramo da istaknemo da, nažalost, iako je naš cilj da se smanji broj korisnika, iz godinu u godinu on se uvećava jer ekonomska kriza kod nas svakako utiče na to,“ - dodao je on.

Tatjana Jeftić, zaposlena u Narodnoj kuhinji, kazala je da su uslovi za rad dobri, da je hrana odlična i da su uz svaki obrok uključeni i salata, slatkiš, voće.

Snežana Kostić, korisnica usluga Narodne kuhinje, zahvalila se Centru za socijalni rad i opštini na dobijenim poklonima i dodala da je prezadovoljna hranom.

Narodna kuhinja u Kosovskoj Mitrovici postoji petnaestak godina, a korisnici usluga su interno raseljena lica sa teritorije Kosovskomitrovačkog okruga.Tagovi: Mitrovica

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije