12:55, 10.07.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Korona virus odložio do daljeg projekat “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”Zbog pandemije korona virusa, realizacija projekta "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske" odložena je do daljeg, saopšteno je iz banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

korona-virus-odlozio-do-daljeg-projekat-spojimo-decu-kosova-i-metohije-i-republike-srpske

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji

Predsednik Odbora, Milorad Arlov, kaže da je ovaj projekat odložen usled teške epidemiološke situacije i širenja korona virusa.

“Po prvobitnom planu, projekat je trebalo realizovati od 19. do 27 juna. Pomeren je zatim, do 21. do 29. avgista, očekujući da će se situacija smiriti i ova pošast od virusa nestati iz naših života. Sadašnja situacija nije obećavajuća i zbog toga odlažemo realizaciju projekta do daljeg”, dodaje Arlov.

Arlov kaže da su pri donošenju gorenavedene odluke uzeti u obzir mišljenje i preporuke Štaba za vanredne situacije, Ministarstva prosvete i kulture, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, lokalnih zajednica, osnovnih škola i kriznog štaba distrikta Brčkog.

“Ovaj deveti projekat trebao je da bude najmasovniji do sada. Sa Kosova i Metohije.u 21 lokalnu zajednicu trebalo je da dođu 23 autobusa sa nastavnicima, roditeljima, decom i mladima sa poteškoćama u razvoju”, podsetio je Arlov.

Projekat “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, prema Arlovim rečima, biće realizovan najverovatnije 2021. godine.

Projekat se reaulizuje u saradnji sa institucijama Republike Srpske, osnovnim školama na KiM i u Republici Srpskoj, lokalnim zajednicama, Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i Vladom Republike Srbije.


Tagovi: DecaMilorad ArlovKosovo

Povezane vesti
Najčitanije


11:57, 28.07.2020


Najnovije