20:29, 05.06.2020Izvor: Radio Kontakt Plus, Koha

Kosnet i Hoti o važnosti brzog delovanja u odnosima sa Srbijom i o prioritetima nove vladeAmbasador SAD na Kosovu Filip Kosnet razgovarao je danas sa novim kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem o važnosti brzog delovanja u odnosima sa Srbijom.

kosnet-i-hoti-o-vaznosti-brzog-delovanja-u-odnosima-sa-srbijom-i-o-prioritetima-nove-vlade

Tviter

„Na prvom sastanku sa premijerom Hotijem, složili smo se o važnosti brzog delovanja u odnosima sa Srbijom, o kontinuiranim naporima u borbi protiv korupcije i oživljavanju ekonomije posle Covid-19“, naveo je Kosnet u objavi na Tviteru.

 

Hoti je obavestio američkog ambasadora o prioritetima nove vlade, kao što su borba protiv Covid-19 i ekonomski oporavak.

Pored toga, Hoti je naglasio i druge prioritete, kao što su jačanje države, unapređenje demokratije, borba protiv korupcije, povećanje zaposlenosti, razvoj slobodnog tržišta i preuzimanje odgovornosti za dijalog, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.

Dalje se navodi da je ambasador Kosnet rekao da će Sjedinjene Države nastaviti da podržavaju Kosovo, posebno u naporima da poboljša regionalne odnose, podrži ekonomski razvoj i ojača vladavinu zakona - uključujući i borbu protiv korupcije.


Tagovi: SrbijaFilip KosnetEkonomijaKorona virusAvdulah Hoti

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije