22:10, 14.06.2019Izvor: Tanjug, B92

Kosnet: Opština Dečani zanemaruje vladavinu pravaAmerički ambasador u Prištini Filip Kosnet kritikovao je lokalne vlasti u opštini Dečani, ističući da demonstriraju „zanemarivanje vladavine prava“.

kosnet-opstina-decani-zanemaruje-vladavinu-prava

Novosti

"Vlasti u Dečanima nastavljaju, uz ohrabrenje političkih saveznika, da demonstriraju nepromišljeno zanemarivanje vladavine prava. Radovi na putu su završeni do ivice Specijalno zaštićene zone (SZZ) bez vidljivog obilaznog puta. Tranzitni putevi kroz SZZ su ilegalni", napisao je Kosnet na Tviteru.

Uprkos tome što su u maju prošle godine obustavljeni radovi na asfaltiranju postojećeg puta u Dečanskoj klisuri koji vodi do planina te opštine, kao i do granice sa Crnom Gorom, a koji jednim delom prolazi kroz specijalno zaštićenu zonu, vlasti opštine Dečani su nastavile sa izgradnjom puta.

Foto: Twitter

Tri godine nakon odluke Ustavnog suda da 24 hektara zemljišta pripada manastiru Dečani, opština je odlučna da je ne sprovede, uprkos pritiscima i stalnim pozivima stranih diplomata na Kosovu da se ova zemlja prenese na ime manastira, i poziva opštini da poštuje odluku suda.

Taj stav je nedavno ponovila i predstavnica Kancelarije EU na Kosovu, Natalija Apostolova, ali gradonačelnik ove opštine Baškim Ramosaj ne namerava da promeni svoj stav, makar to imalo posledice po njega, prenela je KTV.


Tagovi: Dečani Filip Kosnet

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije