20:44 | 29.09.2022 Izvor: Zakletva za pravdu

Kosovo: Još dva meseca pritvora petorici osumnjičenih za silovanje jedanaestogodišnjakinjeOsnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva u Prištini za nastavak pritvora petorici osumnjičenih E.R., Š.J., G.R., Dž.S. i ​​G.J., pod sumnjom za silovanje jedanaestogodišnjakinje u Prištini.

kosovo-jos-dva-meseca-pritvora-petorici-osumnjicenih-za-silovanje-jedanaestogodisnjakinje

Foto: Pexels

Vest je za portal "Zakletva za pravdu" potvrdila portparolka Osnovnog suda u Prištini, Mirljinda Gaši.

"Povodom Vašeg zahteva za informisanje, obaveštavamo Vas da je po zahtevu Osnovnog tužilaštva u Prištini za produženje mere pritvora protiv okrivljenih E.R. i Š.K., Osnovni sud u Prištini, Odeljenje za teška krivična dela, dana 26.09.2022, produžio meru pritvora za iste za još dva meseca, za svakog ponaosob", potvrdila je Gaši.

Ona je naglasila da je mera pritvora produžena za još trojicu maloletnika osumnjičena u ovom slučaju.

"Takođe, u vezi sa ovim slučajem, obaveštavamo Vas da je Osnovni sud u Prištini, Odeljenje za maloletnike, dana 23.09.2022, produžio meru pritvora za tri maloletnika za još dva meseca, za svakog ponaosob", saopštila je Gaši.

U vezi sa dva slučaja silovanja jedanaestogodišnjakinje u Prištini, do sada je uhapšeno 12 osoba, koje su pod merama pritvora.

E.R., Š.K., G.R., G.J. i Dž.S. osumnjičeni su za silovanje maloletnice avgusta ove godine i nalaze se u pritvoru.

U vezi sa ovim slučajem uhapšeno je još sedmoro osumnjičenih za koje se sumnja da su juna ove godine silovali žrtvu i izvršili delo trgovine ljudima.
Tagovi: Kosovo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije