21:33, 13.02.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Kosovo: Uhapšeno osam lica zbog privrednog kriminala i korupcije, zaplenjena i drogaJedinica za privredni kriminal i korupciju Kosovske policije uhapsila je danas u nekoliko odvojenih akcija osam lica osumnjičenih za krivična dela krijumčarenje, prevara, primanje mita, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, vršenje uticaja i falsifikovanje dokumenata.

kosovo-uhapseno-osam-lica-zbog-privrednog-kriminala-i-korupcije-zaplenjena-i-droga

dw.com

U jednoj od akcija zaplenjena je i veća količina droge, saopšteno je iz Kosovske policije. 

Među uhapšenima su i dva poreska inspektora i predsednik Upravnog odbora za gradski saobraćaj u Prištini.

Prilikom pretresa četiri lokacije u Uroševcu, zaplenjena je veća količina droge, novac, oružje, četiri automobila i drugi dokazi. 

Nije navedeno koja količina droge je u pitanju.

Zbog sumnje za umešanost u krijumčarenje robe i podmićivanje, uhapšena su četiri muškarca sa Kosova: A.L. (1974), A.L. (1983), L.B. (1976) i F.S. (1980).

U Prištini je, zbog  sumnje za umešanost u krivična dela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i vršenje uticaja, uhapšen R.B. (1982), predsednik Upravnog odbora za gradski saobraćaj.

Osumnjičeni je prekoračio ovlašćenja i pokušao da utiče na podređene da prihvate jednog od kandidata na konkursu za posao, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

U Glogovcu je uhapšen Dž.H. (1962),  zbog sumnje da je počinio krivična dela falsifikovanje  dokumenata i prevara. 

Policija navodi da je osumnjičeni, u periodu od jula do decembra prošle godine, kao kooperant  pri servisu za pranje policijskih automobila, falsifikovao dokumenta o broju opranih vozila, tako što je taj broj povećavao, čime je naneo štetu u iznosu od oko hiljadu evra.

U Prištini su takođe uhapšena još dva lica, poreski inspektori, koja se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i primanje mita. 

Sumnja se da su oni, nakon što su naišli na određene nepravilnosti kod stranke u Kosovu Polju, zatražili i primilo mito od pedeset evra od vlasnika firme. Kao dokazni materijal, zaplenjena je i novčanica od 50 evra.
 
Odlukom nadležnih tužilaca, osmorici osumnjičenih određen je pritvor od 48 sati.


Tagovi: KriminalKosovska policijaHapšenjeUroševacPrištinaGlogovac

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije