14:11, 28.10.2020Izvor: RTK, RTK 2

Kosovska delegacija otputovala u Brisel, nije obaveštena da će se razgovarati o ZSOKosovski koordinator za dijalog Skender Hiseni i njegovi saradnici otputovali su danas u Brisel, gde će se sutra sastati sa predstavnicima Srbije u okviru procesa dijaloga Beograda i Prištine.

kosovska-delegacija-otputovala-u-brisel-nije-obavestena-da-ce-se-razgovarati-o-zso

brussels.be

Uz posredovanje specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, na sutrašnjem sastanku delegacije će nastaviti diskusiju započetu o imovinskim pitanjima.

Kosovski ministar pravde Seljim Seljimi, kazao je da on lično nije deo ovog sastanka jer će se održati na nivou stručnjaka, gde će tema razgovora biti pitanje ratne odštete.

„Teme koje su u procesu dijaloga sada su povezane sa reparacijom i pitanjem drugih ratnih šteta. Ovo je nivo dijaloga nacionalnog koordinatora, izrazio sam svoje mišljenje i zabrinutost da ne bismo trebali preći u tehnički dijalog“, naglasio je Seljimi.

Između ostalog, rekao je da nije obavešten da li će se na tim sastancima razgovarati o pitanju Zajednice srpskih opština.

„Nemam te podatke, a ako u međuvremenu saznam - obavestiću vas. Nemam informacije da će tema razgovora biti ZSO“, rekao je Seljimi.


Tagovi: DijalogPrištinaBeogradBrisel

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije