14:15, 14.11.2018Izvor: KoSSev

Kosovska Mitrovica: Ispisani natpisi „UČK“, „F*ck SRB“ „B-13“ na vozilu Apotekarske ustanove u BošnjačkojNovo jutro ispred Apotekarske ustanove "Kosovska Mitrovica" u Bošnjačkoj mahali osvanulo je sa markerom ispisanim natpisima - "UČK", "Fuck SRB", "Bošnjačka" na njihovom službenom vozilu. Jedna od oznaka je i "B-13" - naziv grupe koja je poznata po crtanju grafita u Bošnjačkoj mahali. 

kosovska-mitrovica-ispisani-natpisi-uck-fck-srb-b-13-na-vozilu-apotekarske-ustanove-u-bosnjackoj

Foto: Petar Subotić

U izjavi za KoSSev direktorka Apotekarske ustanove „Kosovska Mitrovica“ dr Ljiljana Delibašić kaže da su natpise primetili ovoga jutra, nakon čega su pozvali policiju koja je slikala automobil i obavila uviđaj.

Delibašić navodi i da su video snimci službene kamere koja se nalazi na zgradi uprave i koja je usmerena upravo ka ovom automobilu, takođe, prosleđeni policiji.

Sagovornica KoSSeva tvrdi da je do incidenta došlo još juče nakon 14:30, to jest, nakon završetka radnog vremena, ali da su radnici natpise primetili ovoga jutra, kada su došli na posao.

"Ovo je već treći put kako se dešava da pronađemo natpise 'UČK', 'Smrt Srbima', i slične,“ navodi Delibašić.

Vozilo Apotekarske ustanove „Kosovska Mitrovica“ koristi se za distribuciju lekova, a zbog nepostojanja garažnog mesta, parkirano je ispred zgrade uprave u višenacionalnom kvartu Severne Mitrovice u Bošnjačkoj mahali.

U međuvremenu je KoSSev, s obzirom na to da nisu uspeli da ostvare telefonski kontakt sa Kosovskom policijom, istoj i uputili imejl sa pitanjima i o incidentu, ali i o tzv. grupi B-13.

Aprila prošle godine, Večernje Novosti pisale su o takozvanoj grupi B-13 koja izaziva incidente na severu Kosova.

Novosti navode da je reč o uglavnom maloletnim Albancima kao i da su se tri od ukupno pet incidenata desila na u to vreme još uvek nezavršenoj šetališnoj zoni.

O takozvanoj grupi B-13, još davne 2013. pod naslovom „Dečake izboli teroristi iz grupe ‘B13’!“ pisao je tabloid Alo. Po saznanjima lista oni sebe nazivaju “čuvarima Bošnjačke mahale”.

Alo je takođe pisao da je reč o „terorističkoj grupi“ koja je nastala 2011, dok je finansirana iz inostranstva, kao i da „ima podršku pojedinih političkih lidera stranaka“ koje su tada činile kosovsku vladu.

Osim dve fotografije grupe mladića, koji deluju kao tinejdžeri, a koji su potpisani kao „Grupi b 13“, uz nacrtane mišice, nismo uspeli da pronađemo nijednu dostupnu informaciju o ovoj grupi.


Tagovi: MitrovicaIncident

Povezane vesti
Najčitanije


14:25, 14.02.2019


Najnovije