12:40, 28.02.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

"Radovi na novom kružnom toku startuju 2. marta, početak gradnje novog 'Samačkog bloka' 30. marta"Početak radova na kružnom toku koji će se nalaziti u tački spajanja ulica kralja Petra I i Knjaza Miloša, startuje u ponedeljak, 2. marta, najavio je danas na konferenciji za medije, Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

kosovska-mitrovica-radovi-na-novom-kruznom-toku-startuju-2-marta

Radio Kontakt Plus

Spirić je kazao da će taj kružni tok omogućiti bolje funkcionisanje i rešiti saobraćajni kolaps na ulazu u grad.

“Sredstva u iznosu od 6.246.000 dinara obezbedila je Kancelarija za KiM. Ovo je samo početak kada su u pitanju projekti koji nas očekuju u narednom periodu,” - kazao je Spirić.

Dodao je da u toku narednog meseca lokalna samouprava u saradnji sa zamenikom gradonačelnika Beograda, Zoranom Vesićem, kreće sa rešavanjem problema socijalno ugroženih lica, koja su ostala bez krova nad glavom usled požara koji je zadesio zgradu "Samačkog bloka" u Kosovskoj Mitrovici.

“30. marta sa Vesićem rušimo garaže pored gradske toplane i pravimo novi ‘Samački blok’. Sredstva u iznosu od 42 miliona su obezbeđena, a projekat je izradio DP Urbanizam,” - kazao je Spirić.

Spirić dodaje i da je u toku javni poziv za poljoprivrednike na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica, da svi zainteresovani mogu da konkurišu i da će projekti koji su održivi, uspeti da se realizuju i budu odobreni u toku ove godine.

“Konkurs traje još par dana, a sredstva su obezbeđena zahvaljujući Kancelariji za KiM,” - dodao je Spirić.

Na današnjoj konferenciji za novinare, bilo je i reči o izgradnji zgrade Univerziteta, nadogradnji zgrade Fakulteta tehničkih nauka itd.


Tagovi: Aleksandar Spirić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije