18:13 | 27.01.2023 Izvor: Radio Kontakt Plus

Kosovska Mitrovica: Sutra novi protest, neispunjeni zahtevi sa prethodnogNovi protest najavljen je za sutra u severnom delu Kosovske Mitrovice. Novo okupljanje organizuje se usled neispunjavanja zahteva koji su izneseni na protestu održanom 8. januara. 

kosovska-mitrovica-sutra-novi-protest-neispunjeni-zahtevi-sa-prethodnog

Foto: Radio Kontakt Plus

Protest je zakazan za 12.01 časova, kod spomenika Knezu Lazaru, a najavio ga je poverenik Pokreta za odbranu Kosova i Metohije, Nebojša Jović. 

"Naši zahtevi, koje smo tada naveli, do dana današnjeg su neispunjeni i ignorisani od strane Aleksandra Vučića i njegove Srpske liste" - naveo je Jović, te poručio:

"Pozivamo sugrađane naše da novim okupljanjem upozorimo naš državni vrh da mora rešavati probleme koje nam je svojim nečinjenjem i pogrešnim činjenjem napravio".

On je ocenio da je situacija na KiM, a posebno na severu u međuvremenu znatno pogoršana:

"Pre svega novim pokušajem ubistva Srba od strane ROSU jedinica na punktu Bistrica, zatim zabranom upravljanja vozilom KM tablica, kao i najavom predsednika Srbije o početku realizacije francusko-nemačkog predloga koji za rezultat treba imati davanje stolice (samim tim i nezavisnosti) Kosova u UN..."

"Na samom protestu najavićemo i konkretne poteze i akcije koje ćemo preduzeti kako bi nas državni vrh Srbije čuo i rešio navedene probleme naše" - najavio je Jović. 

Pročitajte još:

Protest u Mitrovici: KFOR i EULEX da rade svoj posao, Beograd da stopira pregovore dok se ne oslobode uhapšeni Srbi
Tagovi: ProtestKosovoMitrovica

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije