14:01, 07.03.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Kosovska Mitrovica: Na humanitarnom bazaru prikupljeno 500.000 dinara za malu MagdalenuU okviru humanitarnog bazara organizovanog danas u Kosovskoj Mitrovici za pomoć šestogodišnjoj Magdaleni Nedeljković, prikupljeno je 500. 208 dinara. 

kosovska-mitrovica-veliki-tim-za-malu-magdalenu

Radio Kontakt Plus

Bila je ovo još jedna u nizu akcija za Magdalenino lepše i srećnije detinjstvo.

U pitanju je treći po redu humanitarni bazar, a prvi za Magdalenu.

“Sada je prioritet da Magdalena što pre ode u Hjuston. U junu će biti sledeći bazar, ponovo za Magdalenu, sve dok ne budemo prikupili potrebnu sumu. Mi smo se na nivou grada organizovali da pomognemo svakom detetu kojem je pomoć potrebna”, kazala je Milica Marjanović, studentkinja  Univerziteta  u Prištini (PU) sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koja je jedan od organizatora današnje akcije.

Na bazaru su se mogli naći idealni pokloni za 8.mart, za mame, bake, sestre, kume…  a takođe ima i mnogo slatkih i slanih proizvoda, kao i poklona za decu, za bebe, praktično za sve uzraste.

Humanitarni bazar okupio je studente, građane, ali i naše najmlađe sugrađane.

Organizatori napominju da zahvalnost duguju Studentskom parlamentu PU, svim devojkama koje studiraju na ovom Univerzitetu, njihovim porodicama i mnogim drugim dobrim ljudima.

“Ovo je jedan veliki tim koji je ovde zbog male Magdalene, svi smo se uključili u ovu akciju za njeno lepše detinjstvo i nećemo stati dok potrebna cifra ne bude prikupljena”, istakla je Marjanović.

U akciju prikupljanja sredstava za Magdalenino lečenje uključio se praktično ceo grad i u proteklom periodu organizovane su brojne akcije, sa jednim ciljem – da se što pre prikupi iznos potreban kako bi Magdalena  dobila šansu za srećnije detinjstvo i kvalitetniji život.

Šestogodišnja Magdalena boluje od tuberozne skleroze, i za njeno lečenje u Hjustonu (SAD) potrebno je 250.000 evra, plus dodatni troškovi.

Humanitarna fondacija "Budi human - Aleksandar Šapić" pokrenula je akciju prikupljanja novčanih sredstava za Magdalenino lečenje.Tagovi: AkcijaPomoćMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije