15:04, 14.11.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Kosovska policija uništila oko 600 komada oružjaKosovska policija u saradnji sa Programom UN-a za razvoj (UNDP), sprovela je danas akciju uništavanja oružja kratkog i dugog dometa, koje je zaplenjeno tokom operativno-istražnih aktivnosti na području Kosova.

kosovska-policija-unistila-oko-600-komada-oruzja

Foto: KP

Procesu uništavanja oružja, u kompaniji “Metal-Holding” u Uroševcu, prethodila je konferencija, kojoj su prisustvovali zamenik ministra kosovskog MUP-a Izmi Zeka, zamenik direktora Kosovske policije Sadin Mehmeti, Marija Suoko iz kancelarije UNDP-a i Hakan Ejdervik iz kancelarije EU, navedeno je u saopštenju dostavljenom Kontakt Plus radiju.

Tom prilikom je istaknuto, da uništavanje ilegalnog oružja predstavlja važan element kontrole naoružanja na Kosovu i efikasan metod smanjenja trenutnog broja naoružanja koje se može naći na ilegalnom tržištu, a samim tim odražava se i na povećanje nivoa sigurnosti, stoji u saopštenju Kosovske policije. 

U poređenju sa drugim dostupnim metodama, uništavanje osigurava da oružje ne nađe ponovo svoj put do ilegalnog tržišta, a time se izgrađuje poverenje u sveukupne napore za sprečavanje, suzbijanje i iskorenjivanje ilegalne trgovine oružjem, ističe se u saopštenju. 

Uništavanje oružja je dodatna aktivnost, koju Kosovska policija sprovodi u okviru Strategije za smanjenje rizika od oružja i eksploziva na Kosovu, zaključuje se u saopštenju. 


Tagovi: UroševacOružje

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije