08:05, 25.03.2020Izvor: RTS / Radio Kontakt Plus

Kosovska Skupština danas o nepoverenju vlade Aljbina KurtijaPredsedništvo Skupštine Kosova odlučilo je da vanredna sednica o izglasavanju nepoverenja vladi Aljbina Kurtija bude održana danas u 11 časova u Prištini. Ričard Grenel i SAD podržavaju održavanje Skupštine.

kosovska-skupstina-danas-o-nepoverenju-vlade-aljbina-kurtija

Foto: N1

Zahtev za raspravu o nepoverenju podneo je Demokratski savez Kosova, jedna od dve vladajuće stranke, nezadovoljan odlukom premijera Kurtija da smeni Agima Veljiu sa mesta ministra unutrašnjih poslova i zbog oklevanja da bezuslovno ukine taksu na srpske proizvode.

DSK i pokret Samoopredeljenje su početkom februara postigli sporazum o koalicionoj vladi.

Zahtev DSK o izglasavanju nepoverenja vladi Aljbina Kurtija podržale su sve opozicione stranke.

Na današnjoj sednici Predsedništva Skupštine predsednica Vjosa Osmani iz DSK sa predstavnikom pokreta Samoopredeljenje bila je protiv zakazivanja vanredne sednice i obaranja vlade.

Grenel i SAD podržavaju glasanje o nepoverenju Vladi

Specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, podržao je održavanje današnjeg zasedanja skupštine prištinskih institucija, gde će se raspravljati o izglasavanju nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.

U saopštenju Američke ambasade na Kosovu, dostavljenom Kontakt Plus radiju, ambasador Filip Kosnet je istakao da je važno da skupština i sve institucije poštuju Ustav Kosova.

"Drago nam je da vidimo da će Skupština održati sednicu o izglasavanju nepoverenja", zaključuje Kosnet. 

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana saopštenjima su se oglasile zemlje Kvinte i predstavnici EU, izražavajući protivljenje i zabrinutost zbog održavanja vanredne Skupštine u trenutku kada čitav svet, pa i Kosovo, potresa pandemija korona virusa.

 

 


Tagovi: KosovoAljbin KurtiVlada Kosova

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije