13:42, 28.02.2020Izvor: RTK, Telegrafi

Kosovska vlada razrešila Upravni odbor "Infrakosa" i Nadzorni odbor „Trepče“Kosovska vlada je na današnjoj sednici razrešila Upravni odbor Centralne javne kompanije kosovske železnice "Infrakos" i šest direktora javnog preduzeća "Trepča".

kosovska-vlada-razresila-upravni-odbor-trepce-i-infrakosa

Foto: RTK

Odluka je doneta samo nedelju dana nakon što je vlada donela odluku o razrešenju Telekoma Kosova.

Ministarka za infrastrukturu Rozeta Hajdari, izjavila je da je Odbor "Infrakos"-a prekršio fiducijarne dužnosti, jer nije preduzeo mere protiv izvršnog direktora kompanije optuženog za zloupotrebu dužnosti.

"3. januara 2020. godine Osnovno tužilaštvo Prizrena podiglo je optužnicu protiv izvršnog direktora 'Infrakos'-a Agrona Tačija zbog krivičnog dela zloupotrebe službene dužnosti. 8. januara 2020. godine, zatraženo je od Odbora 'Infrakos'-a da istraži postupke izvršnog direktora. 17. januara 2020. godine odbor je saopštio da je razmotrio slučaj, ali da ne žele da intervenišu i da će čekati da se krivični postupak završi pre nego što preduzmu mere protiv g. Tačija", rekla je ministarka Hajdari.

Ovo je učinjeno na predlog ministarke ekonomije Rozete Hajdari.

Kosovska Vlada je na današnjoj sednici razrešila dužnosti i šest direktora javnog preduzeća "Trepča".

"Po zakonu, vlada bi trebalo da smeni direktore kada su oni prekršili svoje dužnosti. U slučaju 'Trepča', odbor je dozvolio delovanje protiv interesa preduzeća", rekla je Hajdari, pomenuvši nedavni konkurs zbog kojeg su održani protesti.

Vlada je glasala za predlog Hajdarijeve, bez ijednog glasa protiv.


Tagovi: TrepčaVlada Kosova

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije